Tyrkisk mat

En venn av meg har flyttet til Tyrkia for en stund siden. Helt hva han egentlig driver med der need er jeg jaggu ikke sikker på… En ting er sikkert; han spiser mye god mat! Det vet jeg for han driver og poster matbilder i tide og utide på Facebook. Det har gjort meg litt nyskjerrig på Tyrkisk mat.

Sjekket litt på nett.Ikke enkelt å orientere seg å tyrkisk mat, det var mye det. Landet er stort og det ser ut som det finnes flere hundre, eller tusen, varianter av de fleste matrettene. Hver region har sin variant, hver familie har sin…også videre.

Men, kom over en side hvor det var mange fine oppskrifter. En tyrkisk dame, som bor i Oslo, og der virker som hun også har tilpasset oppskriftene litt. Er ikke alt vi finner i Norge, selv om det er «innvandrerbutikker» mange steder nå.

Tenkte begynne litt enkelt, og en form form pizza virker ikke avskrekkende – Lahmacun med tortilla lefser og løksalat. Oppskriften finner du her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *