Uten mat og drikke…

Ups – innser må at det er en stund siden forrige blogginnlegg :( Unnskyldningen er … nei har egentlig ingen god en 😉

Som dere vet liker jeg veldig godt å lage mat og i det siste har jeg testet ut litt forskjellig, til stor glede for venner :)

Mat skal ikke bare smake godt, den skal se bra ut og et måltid bør ha mest mulig næring i form av vitaminer, proteiner, fett og karbohydrater og slikt. Tidligere har ikke dette vært noe jeg har brydd meg så mye om, men så kom jeg over en del artikler på nett om næringsinnhold i mat. Så hva gjorde at jeg plutselig bryr meg om dette? Offf… jeg innså hvor viktig innholdet var, og ikke bare smak .

Rent skremmende hvor elendig ting kan bli om en mangler noen næringsstoffer. Depresjoner om en har for lite vit B, dårlig sårheling om en har for lite vit C, fare for dårlig beinbygning med for lite kalsium og vit D… også videre og videre. Etter å ha lest en del var det nesten som jeg begynte føle meg litt «skrall» 😉

Egentlig er det ikke vanskelig å få i seg det en trenger, men temaet er utrolig interressant og synet mitt på hva mat er har endret seg noe. For eksempel; etter å ha lest om proteiner og karbohydrater skjønner jeg jo hvorfor vi Norge har et økende fedmeproblem. Neida- vi trenger ikke se ut som modeller, men å få helseproblemer pga vekt – vell…. neppe ønskelig for noen!

På nett finner en et «lus-tusen» sider hvor en kan lære om temaet. Å anbefale noen nettsider foran andre ser jeg på som umulig!!

MEN –  er tre av de sidene jeg har vært å rota rundt på. Finn din favoritt selv 😉

Matblogg med sunn mat

Fedon Lindberg

Den norske helseportalen

Mann som handler grønnsaker

Alle disse har et litt forskjellig syn på ting, men fokus er på mat og helse. Hva en matte velge av ulike syn på dette… opp til hver enkelt, men utrolig facsinerende.

Lyst å kokkelere litt nå kanskje? Jeg slenger med en oppskrift på «sunne» muffins. Test de, de var gode :)

Til 10 muffiins trenger du: 4 egg 4 ss mykt meierismør 4 ss Sukrin+/Steviosa 2 ts bakepulver 3 toppede ss mandelme 2 toppede ss glutenfritt mel (malte gl.fri havregryn, eller jyttemel) 2 dl soyamelk 3 toppede ss kokosmel Ønsket smakstilsettning: hakket sjokkis, nøtter, bær, kakao, vanilje, eple eller hva som måtte friste.

Pisk smør og søtning hvitt. Tilsett litt mel, egg, litt mer mel, bakepulver, melken og den smakstilsettningen du ønsker. Jeg delte røren i to og laget to herlige varianter: 5 stk med vanilje og bjørnebær, og 5 stk med kardemomme, hakket sjokolade, hakket pecannøtter og litt kakaopulver. På muffinsene med sjokoladebiter lekte jeg meg litt. Blandet først kardemomme, nøtter og hakket sjokkis og puttet en ss i hver muffinsform så den bare ble halvfull, sååå slang jeg oppi litt kakao og puttet resten av røren i hver muffinsform. Da ble muffinsen halvt lys og mørk. Fancy right?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *