Hvilket gulv er best for ben og rygg?

Jeg får fryktelig vondt i både bena og ryggen når jeg står og jobber på kjøkkenet. Uansett om jeg rydder eller lager mat så blir jeg kald på bena og ryggen verker.

hekseskudd

Så hvilket gulv er best tregulv, gummigulv eller gulvbelegg? Jeg har undersøkt litt, og dette har jeg lært:

Fliser er pent, enkelt å holde rent og veldig slitesterkt. Ulempene har jeg nevnt noen av, men i tillegg er et flislagt gulv sårbart for vannlekkasjer så sant du ikke har membran under.

Gummigulv skal være mykt og behagelig å gå på. Gummigulv er visst såpass mykt at man kan miste ting i gulvet uten at det definitivt knuser. I tillegg tåler det vann og er slitesterkt. Gummigulv og vinylgulv har mange like egenskaper, men vinylgulv kommer i flere varianter og mønster og er ikke like kostbart som et gummigulv.

Linoleumgulv kommer i form av både flis og plank, og er både varmt og behagelig. Men tåler ikke slitasje og vann så godt. Parkettgulv er noe mange har på kjøkkenet, men ulempen er at tregulv er ømfintlig for vann og på sikt vil komme til å se slitt ut.

Korkgulv virker som det rette gulvet for meg.
Kork er et naturprodukt som er mykt og varmt å gå på. Kork tåler ikke vann så godt, og den rue overflaten gjør det litt vanskelig å rengjøre. Men det finnes korkgulv som er overflatebehandlet med vinyl eller kledd i trefinér og det gjør korkgulvet enklere å rengjøre og mer slitesterkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *